جهان
در نتیجهٔ تیر اندازی پولیس ترکیه بر موتر مهاجرین افغان یک طفل جان داده است
گزارش ها میرساند که پولیس ترکیه به سوی یک موتر حامل مهاجران افغان تیراندازی کرده است.
درنتیجه این تیر اندازی یک کودک کشته و دوازده تن دیگر زخمی شده اند.
رسانه های محلی ترکیه گزارش دادند که این واقعه روز یکشنبه در ولسوالی سرای ولایت وان رخ داده است.
در ویدیو های نشر شده از این واقعه چندین زن وطفل درحالت زخمی دیده میشوند.
رسانه ها همچنان به نقل از پولیس گفته اند که پولیس صرف به سوی تایرهای موتر تیراندازی کرده ویک طفلی که با یک پارچه زخمی شده بود٬ در اثر جراحت جان باخته است.
ترکیه در این اواخر شرایط پذیرش مهاجران را دشوار ساخته است. گزارش ها می رساند که نیروهای ترکی به سوی مهاجران غیرقانونی افغان که از خاک ایران وارد این کشور می شوند٬ مستقیما تیراندازی می کنند.
این مهاجران درصورت بازداشت یا به اردوگاه انتقال می یابند ویا با لت وکوب از خاک ترکیه اخراج می شوند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
در اثر حملات هوایی دیروز اسرائیل بر غزه ۱۶ نفر کشته شدند
ساکنان غزه بیم دارند که شاید حملات بیشتر هوایی و زمینی برای تخلیه نواحی مسکونی در شمال غزه انجام شود.
UNRWA اداره ملل متحد برای پناهجویان فلسطینی گفت اسرائیل تعداد لاریهای را که به نوار غزه مواد کمکی میرسانند کاهش داده که کمبود مواد غذایی، ادویه ودیگر مواد ضروری را افزایش میدهد اما اسرائیل این موضوع را رد کرده است.
به گفته منابع صحی در حملۀ هوایی اواخر دیروز اسرائیل چندین نفر در بیت لاهیا کشته و زخمی شدن.
درحمله هوایی اوایل دیروز بردو خانه در این شهر هفت نفر کشته شدند.
این منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند که در یک حمله هوایی دیگر اسرائیل برناحیه زوایده در مرکز غزه ۴ نفر و در حملات جداگانه دربخشهای مرکزی وجنوبی غزه ۵ نفر دیگر کشته شدند.
امریکا روسیه و ایران را به تشدید حملات سایبری در انتخابات این کشور متهم کرد
مقامات استخباراتی و امنیتی ایالات متحده، روسیه و ایران را به تشدید حملات سایبری و کمپاینهای پخش معلومات نادرست برای ایجاد اختلاف در پیوند به انتخابات ایالات متحده، متهم کرده اند.
این در حالیست که امریکاییها برای گزینش رئیس جمهور جدید، در پنجم نومبر به پای صندوقهای رایدهی میروند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، دفتر استخبارات ملی، ادارۀ تحقیقات فدرال، یا FBI و ادارۀ امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده در این مورد دیروز بیانیهای را منتشر کردند.
در بیانیه آمده است که عناصر مرتبط با روسیه برای تضعیف مشروعیت انتخابات، ایجاد ترس در میان رای دهندگان در مورد روند انتخابات و اینکه گویا امریکاییها به دلیل ترجیحات سیاسی از خشونت علیه یکدیگر کار میگیرند، در حال تولید ویدئوها و انتشار مقالههای جعلی استند.
در بیانیه آمده است که این تلاشها خطر تحریک خشونت، از جمله علیه مقامات امور انتخابات را به همراه داشته میتواند.
ادارههای استخباراتی ایالات متحده از ماهها به اینسو از تلاشهای تحت حمایت حکومت روسیه برای تأثیرگذاری بر روند رایگیری در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هشدار داده اند.
امریکاییها امروز پای صندوق های رایدهی می روند
امریکاییها امروز سهشنبه، پنجم ماه نومبر در یک انتخابات ریاست جمهوری «تاریخی» به پای صندوق های رایدهی می روند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، رایدهندگان در این انتخابات هم به سطح ملی و هم در ۷ ایالت کلیدی به دو دوسته تقسیم شده اند.
انتظار میرود که این ۷ ایالت نتیجۀ رقابت میان کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه، را تعیین کنند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، قرار است که مراکز رایدهی حوالی ساعت ۵ در شماری از ایالتهای شرقی باز شوند و رایدهی در سراسر ایالات متحده بشمول آلاسکا و هاوایی، ایالتهای غربی تا شام ادامه یابد.
کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده و دونالد ترمپ، رئیس جمهور پیشین این کشور دیروز آخرین تلاش خود را برای تشویق و ترغیب رای دهندگان در ایالت پنسلوانیا انجام دادند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، پنسلوانیا یکی از ۷ ایالت کلیدی است که انتظار میرود در مورد سرنوشت انتخابات ایالات متحده تصمیمگیری کنند.
هریس و ترمپ، تقریباً هم زمان در ریدنگ و الینتون، دو شهر کوچک در جنوب شرق پنسلوانیا، یک روز پیش از انتخابات پنجم نومبر، حضور یافتند.
هریس و ترمپ، هر دو در جریان کمپاین انتخابات هرآنچه در توان داشتند برای بدست آوردن ۱۹ رای هیئت انتخاباتی یا الکتورل کالج پنسلوانیا، انجام دادند.
هریس و ترمپ در روز پایانی کمپاین انتخاباتی به پنسلوانیا سفر کردند
کامالا هریس، معاون رئیس ایالات متحده و دونالد ترمپ، رئیسجمهور پیشین این کشور دیروز آخرین تلاش خود را برای تشویق و ترغیب رایدهندگان در ایالت پنسلوانیا انجام دادند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، پنسلوانیا یکی از ۷ ایالت کلیدی است که انتظار میرود در مورد سرنوشت انتخابات ایالات متحده تصمیمگیری کنند.
هریس، نامزد حزب دموکرات و ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه، تقریباً همزمان در ریدنگ و الینتون، دو شهر کوچک در جنوب شرق پنسلوانیا، یک روز پیش از انتخابات پنجم نوامبر، حضور یافتند.
هریس و ترمپ، هر دو در جریان کمپاین انتخابات هرآنچه در توان داشتند برای بهدستآوردن ۱۹ رای هیئت انتخاباتی یا الکتورل کالج پنسلوانیا، انجام دادند.
آیتالله سیستانی: مداخله خارجی در عراق باید خاتمه یابد
آیتالله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق، بر لزوم جلوگیری از مداخله خارجی در امور داخلی این کشور تأکید کرده است. این اظهارات پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر احتمال حمله ایران به اسرائیل از طریق خاک عراق بیان شده است.
وبسایت رسمی آیتالله سیستانی روز دوشنبه به نقل از ایشان نوشت: «اسلحه باید تنها در اختیار حکومت باشد و مداخله خارجی در عراق در همه ابعاد آن باید خاتمه داده شود.»
آیتالله سیستانی همچنین تأکید کرد که عراقیان باید از تجارب گذشته درس بگیرند و برای خارج ساختن کشور از بحران و دستیابی به پیشرفت و کامیابی تلاش کنند.
وی افزود که برای پیشرفت و موفقیت عراق، باید نقشه راهی بر اساس معیارهای شایستهسالاری، حاکمیت قانون، مبارزه با فساد و جلوگیری از همه اشکال مداخله خارجی تهیه شود.
آیتالله سیستانی تصریح کرد که به نظر میرسد عراقیان برای رسیدن به این اهداف، راه طولانی در پیش دارند.
در پی سقوط یک بس به یک دره در منطقه هیمالیای هند ۳۶ نفرجان باختند
دهها نفر در نتیجۀ افتادن یک بس به یک درۀ عمیق در منطقۀ هیمالیای هند جان باختند.
دیپک راوات یک مقام ارشد در ایالت اوتاراکند در شمال هند به خبرنگاران گفت که تا حال مرگ ۳۶ نفر تایید شده است.
به گفتۀ او، سه فردی که شدیداً زخم برداشته اند توسط هلیکوپتر به شفاخانه منتقل شدند.
به دنبال این رویداد، تیمهای نجات به محل حادثه فرستاده شدند.
علت رویداد هنوز مشخص نشده و وزیراعلی ایالت اوتارکند دستور داده که در این باره تحقیق شود.
صدها هزار نفر سالانه در رویدادهای سرک در هند جان میدهند.
تصادم یک لاری و یک بس در ایالت اوتارپرادش هند در ماه جولای جان ۱۸ نفر را گرفته بود.
رعد و برق جان ۱۴ نفر را در یک کمپ پناهجویان در اوگاندا گرفت
مقامها میگویند که دستکم ۱۴ نفر در نتیجۀ رعد و برق به دنبال طوفان در یک کمپ پناهجویان در اوگاندا جان باختند.
مقامهای محلی روز یکشنبه (۱۳ عقرب) از این رویداد خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، حدود پنجاه نفر در این کمپ در شمال اوگاندا پناه گرفته بودند.
ویلیام کومچ، یک مقام محلی به این خبرگزاری گفته است که ۵ دختر و ۹ پسر بین ۱۴ تا ۱۸ سال شامل جان باختگان اند.
پولیس گفته است که ۳۴ زخمی این رویداد در یک مرکز صحی نزدیک درمان شده اند.
نامزد ریاست جمهوری امریکا در آخرین رقابت انتخاباتیشان جلسات مبارزاتی برگزار کرده اند
کمالا هریس و دونالد ترامپ، هر دو نامزد ریاست جمهوری ایالات متحدۀ امریکا در جریان آخرین رقابت انتخاباتیشان جلسات مبارزاتی برگزار کرده اند.
کمالا هریس از یک کلیسای سیاهپوست تاریخی در میشیگان بازدید کرد و با امریکاییهای عرب صحبت کرد.
دونالد ترامپ بار دیگر در یک راهپیمایی بزرگ در پنسیلوانیا شرکت کرد.
این انتخابات فردا سه شنبه ۵ نوامبر برگزار میشود.
بر اساس پیش بینیها، هر دو نامزد رقابت تنگاتنگی دارند، به طوری که کمالا هریس ۶۰ ساله از حمایت بیشتری در میان زنان برخوردار است و ترامپ ۷۸ ساله از حمایت بیشتری در میان مردان و رای دهندگان اسپانیایی تبار برخوردار است.
بر اساس نظرسنجی رویترز، هر دو نامزد مورد پسند رای دهندگان نیستند، اما این امر امریکاییها را از رای دادن باز نمیدارد.
تا کنون بیش از ۷۸ میلیون امریکایی در رای گیری زودهنگام شرکت کرده اند.
اردوی اسرائیل عملیات زمینی در خاک سوریه را تأیید کرد
اردوی اسرائیل برای نخستین بار تأیید کرد که چندی پیش در خاک سوریه هم عملیات زمینی انجام داده است.
اردوی اسرائیل در بارۀ تاریخ دقیق راهاندازی این عملیات چیزی نگفته، اما روز یکشنبه گفته که در جریان این عملیات برخی سوریهایی که با شبکههای مورد حمایت ایران کار میکردند، بازداشت شدند.
اردوی اسرائیل از یک سال به این سو چندین بار در سوریه حملات هوایی انجام داده است، اما بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، از آغاز درگیریها به این سو این نخستین بار است که این کشور تأیید کرده که سربازانش وارد خاک سوریه شده اند.
اردوی اسرائیل بازداشت برخی سوریهای مورد حمایت ایران را بخشی از این عملیات ویژهاش عنوان کرده، اما جزئیات بیشتر در این باره نداده است.
حکومت سوریه در مورد این عملیات زمینی اسرائیل چیزی نگفته است، اما رادیو حامی دولت شام گفته که ارتش اسرائیل در تابستان امسال در جنوب سوریه "عملیات آدم ربایی" انجام داده است.
مقامهای وزارت خارجۀ ایالات متحده بازداشت رضا ولیزاده در ایران را تأیید کردند
مقامهای وزارت امور خارجه ایالات متحده بازداشت رضا ولیزاده، روزنامهنگار ایرانی-امریکایی، را تأیید کرده و گفتند که «این عمل ظالمانه و مغایر قوانین بینالمللی است.»
رادیو فردا روز ۲۴ میزان امسال مطلع شد که این روزنامهنگار ایرانی-امریکایی، که پس از سالها به ایران بازگشته بود، در تهران بازداشت شده است.
آقای ولیزاده که پیشتر از کارکنان رادیو فردا بود، نومبر ۲۰۲۲ این رسانه را ترک کرد و مدتی در خارج از کشور اقامت داشت.
مقامات وزارت خارجه ایالات متحده روز یکشنبه به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفتند که از بازداشت رضا ولیزاده در ایران مطلعاند و افزودند: «ما با شرکای سوئیسی خود که به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در ایران فعالیت میکنند، برای جمعآوری اطلاعات بیشتر در مورد این پرونده همکاری میکنیم. ایران بهطور معمول شهروندان امریکایی و شهروندان سایر کشورها را به ناحق به دلایل سیاسی زندانی میکند. این عمل ظالمانه و مغایر قوانین بینالمللی است.»
ایران هنوز بازداشت آقای ولیزاده را تأیید نکرده است. اسوشیتدپرس در گزارش تازهٔ خود نوشته که هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به درخواست اظهارنظر در این مورد پاسخی نداده است.
از سوی دیگر، رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی روز یکشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از بازداشت رضا ولیزاده، همکار پیشین خود، در ایران آگاه است. ما هنوز تأییدی رسمی درباره اتهامات وارد شده به او دریافت نکردهایم.»